Recentment s’han incorporat a treballar a l’Ajuntament vuit joves contractats gràcies a l’ajuda que hem aconseguit a través del pla Avalem Joves Plus de la Generalitat Valenciana, cofinançat pel Fons Social Europeu. Concretament, són dues subvencions corresponents als programes de foment de l’ocupació EMCUJU i EMPUJU.

També, fa uns mesos, vam rebre als becaris i becàries que estaran treballant al consistori fins a final d’any. En els últims anys s’estan convocant més beques que mai amb l’objectiu de facilitar la realització de pràctiques i millorar la formació i experiència professional dels beneficiaris i beneficiàries. La veritat és que el benefici és mutu, ja que realitzen una gran tasca i ens faciliten molt el dia a dia.

En aquests casos, els programes estan dirigits a joves, però cal ressaltar que també hem obtingut ajudes per les quals l’Ajuntament ha pogut contractar a aturats de més edat, de llarga durada, de més de 45 anys, etc. A més de les persones contractades mitjançant les brigades d’ocupació social de l’Ajuntament.

Les brigades d’ocupació estan realitzant una gran tasca, executant projectes per millorar el nostre poble. És important coordinar i sumar esforços amb altres administracions en la lluita contra la desocupació. I, per descomptat, aprofitar tots els recursos i sol·licitar totes aquelles subvencions que puguen beneficiar a les ciutadanes i ciutadans aturats. Açò és el que estem fent des del govern municipal de l’Alcora.

Les dades en indiquen que anem pel bon camí. I és que la taxa d’atur a la nostra localitat ha caigut al voltant de 6 punts percentuals des de juny de 2015, quan vam entrar a governar. Estem en nivells de fa 10 anys. I des de l’any 2012, l’atur s’ha reduït a la meitat. Seguim treballant en el Pla Integral d’Ocupació i Formació l’Alcora Ocupa i donant suport als nostres sectors productius, entre els quals destaca la indústria ceràmica, per tal de continuar generant llocs de treball. I, per descomptat, hem de continuar reivindicant i dirigir tots els esforços no només perquè es cree ocupació, sinó perquè aquests llocs de treball siguen treballs de qualitat.

*Alcalde de l’Alcora