Sempre he sigut del pensar que els premis són per reflexionar i millorar el que estàs fent. Qui rep un premi ha de saber que solament es tracta d’una espenta per dir-te que has de seguir treballant en la mateixa línia per tindre les oportunitats necessàries per fer-ho millor. Aquesta setmana, el Servei Municipal d’Esports de Borriana ha rebut un reconeixement a nivell estatal. El Ministeri de Sanitat ha premiat el programa esportiu Pla PATI que el SME ha implantat en la localitat per la promoció de la pràctica de l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari. Un premi que va més enllà del treball en el marc escolar que ja va rebre el mateix pla, sinó que ja entra a valorar el treball comunitari, de tota una població.

I és que el treball conjunt amb col·legis, clubs, agents socials, centres de salut i empreses col·laboradores ha augmentat, donant un pas endavant, i a poc a poc, són més els veïns i veïnes, pares i mares que confien els seus menuts per a la pràctica de l’esport en les activitats del SME a la nostra localitat. He de dir que aquest pla no es fruit d’un any, ni de dos, sinó que es tracta d’una estratègia que va començar fa uns anys, i ara era el moment de donar un pas important més per a poder avançar. I cal agrair a tots els agents que ho han fet possible i als professionals del SME que creuen en una manera de mostrar l’esport als més menuts.

Amb el Pla PATI pretenem consolidar una llavor que va créixer i que té la finalitat de que els nostres escolars adquirisquen majors habilitats motrius mitjançant les activitats multiesportives, així com hàbits saludables a través de activitats ja consolidades. Activitats com les escoles esportives, les trobades esportives escolars, els campus multiesportius de Nadal, Pasqua i estiu; la Setmana de l’Esport, l’activitat Esport en família, la Cursa de Sant Blai, el programa Dissabte Pati Obert i els nous projectes com els programes Esport al teu club i Formació Multiesportiva són els pilars d’un pla que ha de continuar endavant per poder ser l’exemple de la formació esportiva al territori valencià, i que tota la comunitat esportiva de Borriana ha de compartir.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana