El passat cap de setmana es va celebrar a Onda la Segona Fase del Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques sub 16 i sub 18 de futbol. Aquest esdeveniment ha suposat un impacte econòmic en la localitat que estarà al voltant dels 75.000 euros, una xifra molt important i que es va repetint amb les més de 200 activitats esportives que acull Onda durant un any. És molt important per a la nostra ciutat organitzar aquest tipus d’esdeveniments perquè també reforcen la nostra imatge de destí visitable, ja que moltes persones descobreixen els encants d’Onda gràcies a acudir a aquestes competicions i després s’animen a repetir. A més, reforça la nostra imatge i el nostre projecte de ciutat saludable, que aposta per l’esport i per una major qualitat de vida de la seua ciutadania.

Durant la competició, el regidor d’Esports, Francisco Chalmeta, va rebre la felicitació del president de la Federació Valenciana de Futbol i dels representants de la Federació Espanyola, així com del seleccionador sub 17, que va estar presenciant el torneig. Un orgull per a nosaltres, ja que van parlar molt bé de les instal·lacions que l’actual equip de govern ha apostat per mantenir i millorar, per exemple, canviant el passat any la gespa del camp de La Serratella. Anem a seguir apostant per l’esport, també, perquè significa un motor econòmic i que pot aportar ingressos a les empreses locals.

I és que anem a fer el possible per tal de millorar l’economia local, també amb la gestió responsable que porta a terme l’equip de govern que dirigisc. En la pròxima sessió plenària, anem a ratificar la decisió de no haver de demanar cap préstec bancari en el 2018. Ho farem perquè després de liquidar-se el pressupost de 2017 tenim un romanent de més de 5 milions d’euros, i per tant, continuarem amb la nostra política de no endeutar més a la ciutat.

Cal recordar que l’equip de govern socialista no ha fet ús de cap eina financera i no ha pujat cap impost. Malgrat açò a final de l’any el deute estarà en poc més de 2 milions d’euros, front als quasi 5 milions que vam trobar en 2015, demostrant una bona gestió dels recursos municipals.

*Alcalde d’Onda