Des que fa quinze dies escrivia el darrer article en aquest mateix espai, he anat trobant pràcticament de forma diària exemples sobre la renovada mirada que Borriana dispensa a la seua mar, a la seua platja, a eixa zona de la nostra ciutat que cada any es transforma amb l’arribada de l’estiu. El primer d’ells en va ser la celebració del Mediterrània Pop Up Market, que per tercer any consecutiu reunia al teixit comercial borrianenc i a la seua clientela al costat d’un lloc tan especial com la platja de l’Arenal. Eixe mateix cap de setmana gaudíem de diverses proves esportives també amb la nostra platja com a escenari privilegiat. I hem tingut actuacions musicals i teatrals també ben propet de la mar. Però és que un parell de dies abans ens visitava el Director General de Pesca per seguir estudiant i implementant millores en les nostres infraestructures portuàries. I un parell de dies després, acompanyàvem als i les membres del col·lectiu ACODIS per visitar la mar, les platges i que pogueren gaudir les darreres novetats pel que fa a les dotacions d’accessibilitat a la platja. I uns dies més tard visitàvem als nostres pescadors per celebrar la Mare de Déu del Carme. I amb els companys i companyes d’equip, hem conegut les peticions i projectes de les diferents AAVV dels poblats marítims; i hem visitat les obres de millora i adequació a La Serratella; I fins i tot s’ha encetat una campanya de millora de la recollida de vidre i reciclatge durant l’estiu.

Una llarga llista d’exemples del que fem a Borriana a l’estiu per tal que tot i totes, veïns i veïnes de Borriana, estiuejants que fa anys que vénen a la nostra ciutat i aquells i aquelles que ens visiten periòdicament, vegen que tenim una mar per tothom, on tothom és ben rebut i on la diversitat d’actes i celebracions és ben àmplia.

I cadascun d’aquests exemples acaben xocant frontalment amb algunes peticions que estos dies he pogut llegir a la premsa sobre la gestió històrica del nostre Port. Només suggeriria a aquells que marxen fins al primer terç de segle XX per, simplement, dividir a la gent dels nostres pobles amb arguments sobre la gestió d’infraestructures públiques, que nosaltres estem a l’Ajuntament per sumar, per multiplicar les opcions de futur de la nostra terra, siga quin siga el terme municipal al que pertanga.

Si només mirem cap al passat, podem estar reclamant-nos durant dècades el que ha passat durant segles. I així no avançarem. Sí que ho farem amb exemples com la nostra mar, on tothom hi cap i en pot gaudir d’ella.

*Alcaldessa de Borriana