Aquesta setmana hem presentat a Onda el calendari impositiu per al 2018. Un calendari que es caracteritza perquè els impostos i les taxes no pugen. Des de l’equip de govern que lidere estem portant a terme una política responsable, austera però efectiva, per tal que la ciutadania d’Onda no haja de pagar més pels serveis que gaudeix en el seu dia a dia. És més, treballem cada dia i enfoquem el nostre esforç en que cada vegada hi haja més qualitat de vida a la nostra ciutat sense que les veïnes i veïns hagen de pagar més.

Aquest és un compromís que vam adquirir amb els onders. La nostra responsabilitat és que cada dia Onda millore però sense que això es veja reflectit en impostos i taxes com l’IBI o l’IAE. Els socialistes, que formem la gran majoria d’aquest equip de govern, ens hem compromès a que tot allò que fem no signifique una major càrrega ni pressió fiscal per a la gent d’Onda. Anem a ser responsables i vetllar perquè cada euro que gaste l’Ajuntament vaja dirigit a millorar la nostra ciutat i fer més fàcil la vida de les ciutadanes i ciutadans, perquè entre totes i tots hem de fer una ciutat millor.

A MES, al fet que no pugem els impostos, hem de sumar que aquest equip de govern ha reduït el deute municipal fins a xifres properes al 13% dels recursos propis. Enguany, el deute d’Onda haurà minvat en un 50%, passant dels 4.984.064,73 euros a 2.893.424,89. Això ha estat possible gràcies a que no hem fet ús dels préstecs que a cada pressupost podíem sol·licitar, com sí es venia fent en la legislatura anterior. Hem decidit utilitzar els recursos propis per poder dur a terme les inversions, que aquest any se situaran en xifres històriques. Això, convé recordar que, ha sigut possible gràcies a la feina que hem fet per tal d’aconseguir els fons Feder de la Unió Europea que significaran la transformació de la ciutat.

Seguim demostrant que sabem gestionar i que ens preocupem perquè cada dia Onda siga una ciutat millor per a viure. Anem a seguir treballant amb aquest objectiu.

*Alcalde d’Onda