Al llarg d’aquesta legislatura s’han posat en marxa diversos serveis i iniciatives pioneres a l’Alcora. Aquesta setmana en sumem dues més. El dilluns vaig estar a València signant un conveni amb el Conseller d’Hisenda perquè l’Alcora puga ser seu de l’Agència Tributària. D’aquesta manera, els veïns i veïnes podran tramitar la seua declaració de la renda al nostre municipi i rebre assessorament especialitzat gratuït sense haver de desplaçar-se. L’atenció presencial a la ciutadania, que es durà a terme en la sala d’exposicions de l’Ajuntament, comença avui dijous i es perllongarà fins al pròxim 2 de juliol.

D’altra banda, ahir vam presentar eI I Concurs de Curtmetratges de l’Alcora- ALCurt 2018 junt amb els integrants del jurat: Juan Luna, Arianne Olucha, Carlos Esteban i Mª Carmen Canto i Belén Nevot. Es tracta d’una iniciativa pionera promoguda pel regidor de Joventut, Robert Tena, amb l’objectiu de fomentar la creativitat, recolzar als joves i servir com a mitjà d’expressió i difusió de les manifestacions culturals relacionades amb el món audiovisual.

Quant als premis, es repartirà un total de 1.500 € entre els guanyadors de les diferents categories establides: millor curtmetratge, millor curtmetratge rodat a l’Alcora, millor curtmetratge en valencià i millor curtmetratge triat pel públic.

M’agradaria animar a la participació i recordar que poden presentar-se treballs fins al pròxim 23 de setembre, i a partir del 3 d’octubre es farà pública la llista d’obres seleccionades. Les bases de la convocatòria estan publicades al BOP i a lalcora.es, amb el formulari d’inscripció. Pel que fa a iniciatives, recorde que aquest mes també estem immersos en la celebració de la segona edició de l’Alcora Maig Ceràmic amb un programa replet d’actes: exposicions, concerts, conferències, activitats educatives, tallers, visites guiades, etc.

A més, el divendres podrem gaudir de l’actuació musical prevista dins de les Rondes al Maig, el dissabte tindrem Dissabtes ALCinema amb la projecció de dues noves pel·lícules, la setmana que ve torna l’Alcora Saludable, etc. etc. Sens dubte, el nostre poble, més viu que mai!

*Alcalde de l’Alcora