Dijous passat vaig tindre l’honor de ser convidat pel Rotary Club Costa Azahar per a xarrar del planejament urbanístic de la ciutat. En un moment de la reunió vam comentar quins eren els objectius que teníem al cap des del Govern municipal dins de l’estratègia EDUSI amb la qual hem obtingut 20,2 milions d’euros amb fons europeus. Em va sorprendre que quasi ningú dels assistents era coneixedor de què aquest govern havia aconseguit una subvenció europea de tal magnitud.

Per això, amb el perill de resultat pesats, crec que hem de contar més i millor el que fa aquest Govern. Per què tal vegada certa informació que reivindica el treball dels signants del Pacte del Grau es perd pel camí o s’embarbolla amb polèmiques interessades creades des de l’oposició.

Un dels objectius principals d’aquest Govern era mirar cap a Europa. En primer lloc, perquè és una bona font de finançament per a projectes, tenint en compte la feblesa pressupostària a nivell autonòmic i la desídia i oblit permanent estatal cap a la nostra ciutat. I en segon lloc, perquè cada projecte presentat a Europa suposa molt més que un sí o un no cap al projecte. Suposa molt més que un nombre d’euros. Suposa un repte d’innovació, de col·laboració, de pensar en persones i no en ciment.

En aquest context, estem especialment satisfets del treball realitzat per a presentar el Green Wet Marjaleria. Un projecte ambiental que permetrà assajar en la Marjaleria una gestió innovadora de l’aigua que mitigue l’impacte del canvi climàtic en els recursos hídrics de la ciutat. Hem aconseguit reunir a nou socis locals, públics i privats, i d’àmbits tan diferents com l’institucional, l’empresarial, l’ambiental i el veïnal. Tots junts treballant per un Castelló millor, somiant un Castelló millor. I això, els assegure, que no té preu.

*Portaveu socialista i regidor d’Ordenació del Territori a l’Ajuntament de Castelló