Una de les característiques que més influeix en el tipus de ciutat és la seua mobilitat. És fàcil pensar amb el tipus de mobilitat que caracteritza les ciutats americanes tradicionals amb una necessitat peremptòria d’ús del cotxe o, per altra banda, en ciutats del nord d’Europa, com Amsterdam o Copenhagen, on la bicicleta és la protagonista.

A CASTELLÓ SABEM on volem arribar. Sabem que volem una ciutat amb una mobilitat el més sostenible possible pels beneficis de salut i econòmics que això comporta. Eixe objectiu de transformar Castelló en una ciutat més amable, plasmat en el Pla General, passa irremeiablement per una ciutat amb prioritat per a vianants, ciclistes i transport públic.

A la regidoria de Mobilitat se’ns ha criticat que no hem sigut contundents en aquesta transició cap a una mobilitat sostenible. Crítiques respectables però que crec que cauen pel seu propi pes quan veiem les dades objectives. Si comparem el transport públic del primer semestre de 2018 amb el primer semestre de 2015 (últim semestre de governança del PP), veiem un 34,5% més d’usos al terme de Castelló. En el cas del Bicicas, trobem un 84,2% més de préstecs. Aquests augments mai abans s’havien produït a Castelló i costa trobar dades similars, en tan sols tres anys, en altres capitals.

Aquestes dades són fruit del treball del personal de Mobilitat. Una tasca que no únicament se centra en actuacions per afavorir el transport públic i l’ús de la bicicleta, sinó que calma el trànsit per millorar la qualitat de vida dels residents o crea pàrquings dissuasius per evitar el trànsit d’agitació, entre altres. Totes les actuacions amb un objectiu comú: fer de Castelló una ciutat millor. Queda molta feina per fer perquè volem que eixos 34% i 84% no siguen res al costat del creixement que està per vindre. Seguim.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló