La situació processal del Partit Poliimputat es complica cada dia que passa. Primer vam ser Compromís qui denunciàrem el seu finançament il·legal, després van ser els empresaris qui reconegueren eixe finançament i per últim estan sent els mateixos responsables del PP, R. Costa per exemple, qui ho estan fent. Davant aquesta situació els populars del País Valencià tenien dues opcions: admetre tots els delictes, entregar als jutjats els llibres de la comptabilitat B i els discs durs i dissoldre l’organització o passar a l’atac. Clar, el grup que lidera I. Bonig no és de rendir-se fàcilment i han passat a l’atac. El cap de setmana passat van llançar la primera cortina de fum. En un intent de que tots entonem el seu mea culpa, el Partit Poliimputat ha engegat el ventilador.

Aquest partit ha denunciat davant la fiscalia que el Consell valencià continue pagant a les empreses que presten un servei a la ciutadania en l’interval que hi ha entre la finalització d’un contracte i l’adjudicació d’eixe mateix servei mitjançant un procediment públic i de lliure concurrència.

En primer lloc perquè la gestió de Mónica Oltra al capdavant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la de tot el Consell del Botànic no només és impecable sinó que ha suposat desterrar per complet les pràctiques corruptes que caracteritzaren als governs del PP i han suposat, a més, tornar a situar a l’administració valenciana dins de la legalitat i l’honradesa.

En segon lloc perquè el PP ens fa passar tanta vergonya amb les seues males pràctiques, veient-los desfilar davant de jutges i jutgesses, declarant «que si, que el PP se financiaba con dinero negro» i a Compromís fa tants anys que denuncia la corrupPPció PPopular, que portem a l’ADN la dignificació de les institucions.

En tercer lloc perquè açò s’ha convertit en una qüestió de dignitat: a ningú de nosaltres se’ns ocorreria militar a un partit que es finança amb diners negres, que utilitza les institucions per a beneficiar-se dels diners públics. Som incapaços de passar la vergonya de defensar la immoralitat i sentir-nos part d’una xarxa corrupta. No, tots no som iguals. Afortunadament.

*Portaveu del govern i regidora de Cultura de Castelló