Mentre alguns van prometent mercats gastronòmics de difícil encaix en la realitat del Grau, des de la Regidoria de Consum continuem treballant i apostant dia a dia per a fomentar el consum dels nostres productes de proximitat, els de quilòmetre zero i, com no, entre ells el Peix del Grau.

Des de l’Ajuntament de Castelló col·laborem amb les jornades gastronòmiques que durant tot l’any posen en valor la qualitat dels productes locals. Les jornades de la galera; el polp i la sépia; i l’arròs a banda són bons exemples. També fomentem el consum del Peix del Grau en la torrà de la sardina en les Festes de Sant Pere o les fideuaes en el carnestoltes.

També hem posat en marxa una campanya pilot entre escolars per a apropar l’activitat pesquera del nostre port, el treball dels pescadors i afavorir el consum del Peix del Grau amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere.

Aquesta campanya inclou un esmorzar saludable amb Peix del Grau, una xarrada amb imatges a càrrec de pescadors experimentats que expliquen les diferents modalitats de pesca, embarcacions, tipus de peixos de la zona, així com l’assistència a la subhasta de peix que es realitza i una visita guiada al Museu de la Mar.

A més, a cada un dels 188 estudiants dels tres col·legis del Grau que hi participen se’ls entrega una motxilla amb el logo de Peix del Grau i un receptari on trobaran com cuinar l’aladroc, el lluç, la to-nyina, bacoreta, orada… Una iniciativa que permet conéixer millor el nostre port, la nostra mar i el nostre Museu de la Mar i promocionar el consum del Peix del Grau entre els més menuts. Ells són el present i el futur.

*Regidora grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castelló. Edila de Consum