L’any 2007 va començar a funcionar a l’Alcora un dels serveis que compta amb un major reconeixement per part dels veïns i veïnes: el minibús social. Un vehicle que, a més d’atendre a les persones amb mobilitat reduïda, realitza altres tasques social, com per exemple, el trasllat als xiquets i joves de l’Alcora que cada dia acudeixen a la Fundació Síndrome de Down de Castelló.

Doncs bé, una de les decisions en matèria social que hem pres enguany des de l’equip de govern ha sigut la seua renovació. Aquesta mateixa setmana hem presentat el nou vehicle, amb el qual es millorarà considerablement el servei que es presta a la ciutadania. Compta amb nou places i compleix amb tots els requisits per al transport de persones amb dificultats de mobilitat. Des d’aquest espai vull aprofitar per reconèixer i agrair la col·laboració de la Caixa Rural Sant Josep de l’Alcora, una entitat que sempre està al costat d’aquelles iniciatives beneficioses per al nostre poble, especialment d’aquelles que serveixen per millorar la qualitat de vida dels alcorins i alcorines. Ací tenim un nou exemple.

És un dret per a la ciutadania i un deure per als representants públics el desenvolupament d’iniciatives encaminades a facilitar el dia a dia a totes les persones, especialment a aquelles que es troben amb majors dificultats en la seua quotidianitat.

Aquest deure s’ha de plasmar en la consolidació de projectes concrets dels quals s’obtinguen uns resultats positius, com és el cas del minibús social, que està afavorint a un elevat nombre de persones.

Un govern progressista va posar en marxa aquest servei fa més de 10 anys i un altre govern progressista ha sigut el que ha apostat per millorar-ho.

El pressupost de 2018 és un clar indicador de la importància de les polítiques socials per a l’Acord de Progrés. Així, es destinen més d’1.200.000 euros a iniciatives per fomentar l’ocupació i l’economia local, accions orientades a millorar el benestar social, prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques, dependència, igualtat, ajudes per a estudis i material escolar, importants millores en centres educatius... En una paraula: prioritats.

*Alcalde de l’Alcora