Ens prenem de debò, i molt, les obres antiinundacions. Més de tres milions d’euros invertits en dos anys així ho avalen. El conveni de col•laboració entre l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Agricultura per a executar enguany la segona fase de les obres de la Primera Travessera és l’últim exemple del treball que el Govern Municipal ha emprès per a minimitzar les inundacions en el nostre terme municipal.

Les dades ratifiquen l’aposta per unes obres, poc visibles tal vegada, però que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. En el nostre primer mig any de govern, en 2015, ja vam destinar 2,6 milions d’euros d’inversions financerament sostenibles a la renovació de l’estació de bombament de la plaça Verge del Carme, al casc urbà del Grau, i a augmentar la capacitat d’alleujament de les sèquies de L’Obra i La Plana. Obres executades en 2016 i que durant aquest hivern han minimitzat les conseqüències que les fortes pluges al Grau.

No caben els triomfalismes, perquè segueix havent-hi projectes pendents com l’actuació en el carrer Pintor Picasso ja en execució, la canalització del barranc del Sol, el col·lector de la zona sur del municipi o els problemes de drenatge en el camí La Ratlla. Aquesta última, demanda històrica, deuria eixir d’una solució conjunta amb altres administracions, però no totes semblen estar tan preocupades pels problemes que ocasiona la pluja quan no sap caure. Obres com les de la segona fase de la Primera Travessera són un bon exemple d’administracions implicades i altres no tant. S’invertiran 709.000 euros aportats per la Generalitat (400.000) i l’Ajuntament (309.00), surt de l’equació la Diputació, que sí es va implicar en la primera fase de l’obra però ara sembla que ha perdut interès per la Marjaleria. Nosaltres tenim clar que les obres antiinundacions segueixen sent prioritàries.

*Portaveu del Grup Socialista a Castelló. Tinent d’Alcaldia del Grau