El proper dilluns comença la fira Cevisama a València. Com cada any, estarem recolzant les empreses d’Onda a aquesta mostra que reuneix les millors firmes de la indústria ceràmica i on les empreses de la nostra localitat tenen un destacat protagonisme per la seua innovació i qualitat. Però l’Ajuntament d’Onda, des de que sóc alcalde, fa molt més per aquestes empreses. En el pressupost del 2018 seguim contemplant beneficis fiscals perquè les empreses puguen afavorir la creació de llocs de treball i tinguen més fàcil la seua implantació en el nostre terme municipal. D’aquesta forma, existeixen bonificacions de l’IAE durant els primers anys d’activitat econòmica que venen des del 100% els dos primers anys fins al 10% el setè any d’activitat.

Però no només existeixen bonificacions per a les noves companyies. Aquelles que tenen més de set anys es poden beneficiar d’un 50% d’exempció de l’Impost d’Activitats Empresarials a aquelles empreses que creen ocupació indefinida i que, almenys, la meitat dels contractes siguen de persones empadronades a Onda durant un mínim de dos anys. Per a nosaltres, els socialistes, és molt important fer créixer l’economia però sense deixar de pensar en les persones, pensem que la gent necessita tindre un treball per a poder desenvolupar la seua vida en les millors condicions. Per això, recolzem a les empreses que creen llocs de treball.

D’ALTRA BANDA, oferim la mateixa bonificació per a les firmes que utilitzen o produïsquen energia a partir de sistemes de cogeneració. Aquest equip de govern que dirigisc està preocupat pel medi ambient i sabem que és una feina a la que s’ha d’involucrar a tots els agents socials, també a les empreses. Finalment, es compensa un 20% de l’IAE a aquelles firmes que tinguen la seva activitat industrial a més de 7 quilòmetres del nucli de la població per tal de fomentar que s’utilitzen els bons polígons industrials que tenim a Onda i que disminuïsca l’impacte sobre la població. En definitiva, tot açò, porta a una creació d’ocupació que des que ens encarreguem del govern municipal ha estat de més d’1.200 persones, passant de 3.000 a 1.810 aturats.

*Alcalde d’Onda