Arranquem la setmana després del descans de la Pasqua i ho fem amb força, amb l’impuls de tot el que vam aprovar passat dijous, en sessió plenària, a l’Ajuntament de Castelló. Ni més ni menys que quatre ordenances (soroll, tanques, guals i Planetari), amb l’esforç tècnic i polític que això comporta, i l’adhesió al Pla Edificant, que comportarà la pròxima construcció de l’escola Vicent Marçà al Raval Universitari.

Tot decisions i mesures que milloraran la vida i la imatge de la nostra ciutat, totes històricament reclamades i absolutament necessàries per a ordenar el desgavell que, durant anys, vam sofrir a la nostra ciutat.

L’ordenança de soroll amplia l’horari diürn, delimita els valors límit de soroll conforme a la llei estatal, regula la ambientació i amenització musical i simplifica els tràmits burocràtics. L’ordenança de guals elimina conflictes amb la llei urbanística, elimina elements delimitadors que generen problemes, cerca l’aparició de noves places d’aparcament rotatori i tot acompanyat del més essencial: la inspecció. L’ordenança de tanques, donat que l’anterior no es complia i no donava solució al sector, limita les zones d’instal·lació i millora les condicions de seguretat des de la base del criteri paisatgístic. I la modificació de l’ordenança del Planetari permet als xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys gaudir, gratuïtament, de les projeccions de la cúpula. I a més aprovàrem la sol·licitud de la delegació de competències a Conselleria, mitjançant el Pla Edificant, per a la redacció del projecte i la construcció del col·legi d’educació infantil i primària Vicent Marçà. Donant així resposta i solució a la històrica demanda del Raval Universitari, una zona nova que ens construïren sense cap planificació de serveis, amb un col·legi que actualment no compleix cap normativa i tampoc té capacitat suficient per a donar cabuda a tots xiquets i xiquetes d’aquesta zona.

El temps de menyspreu i abandonament de l’escola pública ha passat a la història i per fi avancem cap a un model d’escola pública de qualitat, integradora i garant de la igualtat d’oportunitats dels nostres fills.

*Regidora de Compromís per Castelló