Des de l’engegada de la Comissió d’Investigació oberta a proposta de Castelló en Moviment, el PP ha estat acusant-nos de voler polititzar les Festes de la Magdalena quan el que volem és aclarir què feien amb els diners públics la Fundació i la Junta de Festes. Resulta curiós que el PP, el partit que més insisteix en la necessitat de mantenir la independència del món fester per a allunyar-ho d’interessos polítics, siga l’únic partit polític que ha presentat esmenes a la ponència marc del congrés magdalener que es celebra aquests dies. Tanta és la presència de càrrecs públics del PP en el congrés que, en veure defensar les seues propostes des de l’estrada a tants regidors i diputats populars mentre eren ovacionats per companys de bancada, per un moment vaig pensar que m’havia equivocat d’acte i em trobava en un congrés pepero en el carrer Gènova de Madrid.

Però tot açò seria sols una trista anècdota sense més si no fóra pel contingut de les propostes que van defensar regidores com María España. Qui fóra reina de les festes i avui regidora del PP, va defensar apassionadament l’eliminació de 4 dels articles que tracten de combatre la discriminació per raons de diversitat afectiva-sexual, familiar, funcional, intel·lectual, sensorial, cultural o racial, articles fonamentals per a avançar cap a unes festes més igualitàries i integradores però que el PP es va carregar d’una plomada. Entre altres coses, la Sra. España va proposar eliminar tota referència al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i no accepta que en el relat argumental sobre la necessitat de promoure la igualtat entre homes i dones en les festes, figure com a exemple de discriminació el fet que mai hi ha hagut una presidenta de la Junta de Festes. Sembla que el PP està encantat amb el rol que juguen les dones en el món fester, que és bàsicament el fixat l’any 1945.

Per al PP qualsevol intent d’actualitzar les festes d’acord amb el que reclamen no solament les lleis sinó la societat del segle XXI, els hi sembla un atac a les essències de la Festa quan en realitat a l’única essència que ataca la igualtat és als principis fundacionals del PP.

*Regidor de CSenMoviment