El començament de l’actual legislatura a l’Ajuntament d’Almassora va suposar també l’inici d’una etapa amb noves formes de fer política. Enfront dels anys durant els quals les grans decisions es prenien a porta tancada en despatxos de catifa persa i seients de pell, Almassora va obrir un cicle d’implicació veïnal en la vida social, cultural, esportiva i econòmica del poble.

Una de les primeres iniciatives que vam posar en marxa va ser la de la celebració del Dia del Veí, gràcies al qual centenars de persones han pogut compartir directament amb mi aquells assumptes que els preocupen. D’aquesta experiència hem aprés que els nostres veïns ens necessiten i necessiten sentir-se escoltats i atesos per l’administració de la proximitat, l’administració local. Però també hem entés que gràcies a l’atenció directa als ciutadans, ells entenen molt millor com funciona l’administració i aprecien la feina i els recursos que posem al seu abast.

L’experiència ha sigut tan positiva que volem continuar compartint amb ells i elles els grans projectes que aquest equip de govern té per al poble. El Consell Municipal d’Associacions Veïnals, que hem celebrat aquesta mateixa setmana, el Pla Estratègic de Turisme o els pressupostos participatius són només alguns exemples d’allò que hem aconseguit, com també ho serà el Consell d’Esports en què clubs, associacions i veïns que ho desitgen podran participar pròximament. Però la tasca de posar l’administració local al servei al poble va molt més enllà. I arriba al punt de, fins i tot, fer-nos càrrec d’allò que no és estrictament competència municipal però que sí que afecta la ciutadania. La llista d’actuacions va des de serveis d’assessorament per a afectats per les clàusules sòl o pels temporals marítims a la multitud d’opcions formatives i plans d’ocupació que aquest Ajuntament posa a disposició dels veïns.

Teníem un objectiu que ja hem aconseguit: fer la casa consistorial la casa de tots i de totes. Tenim una filosofia que sempre ens acompanya: treballar per les persones. I tenim, i només entenem, una manera de fer política: amb les portes obertes a la participació del veïns i les veïnes.

*Alcaldessa d’Almassora