Què són polítiques per a les persones? És més, per què cal remarquem que són per a les persones? Anys de govern socialista i popular han demostrat se’ns pot deixar de costat una i una altra vegada. Quan el PSOE i el PP van regalar la mar de Vinaròs a unes multinacionals per fer tremolar el terra no pensaven en les persones que allà hi viuen. Quan el govern central va prohibir que recollírem els refugiats siris només va pensar en com frenar la solidaritat del poble valencià. Tampoc s’està pensant en les persones quan Madrid es queda els diners del País Valencià i ens impedixen cobrir les necessitats més básiques, com la salut i l’educació, o quan pactaven una reforma de la Constitució amb nocturnitat i traidorïa.

A la major part de la societat valenciana no ens espera una cadira en un consell de direcció d’una gran empresa, ni una porta giratòria amb un sueldo Nescafé. La societat valenciana necessita unes infraestructures dignes i no obres faraòniques dissenyades per acontentar egos i omplir butxaques.

Demanem el canvi real per al País Valencià perquè sabem que quan ens oferixen un cambio sensato el que realment ens estan proposant és que no canvie res. Des de fa uns mesos estem posant les institucions valencianes al servei de les persones. Ara posarem el Congrés al servei dels valencians. H

*Cap de llista al Congrés per Compromís