El Grau va tornar a viure un cap de setmana intens. Aquest equip de govern creu en el potencial turístic, cultural i d’oci del Grau. I així ho demostren els fets. Perquè una cosa és dir i una altra fer.

En les últimes setmanes hem pogut gaudir de quatre esdeveniments estrenats en aquest mandat: Escala a Castelló, Red Pier Fest, l’Ham i Arrocito de Castelló. Evidentment, sense el treball i la implicació d’associacions i sector privat cap d’aquests esdeveniments haguera estat possible. Açò no va de posar-se medalletes sinó de realitzar un treball conjunt per tal que els esdeveniments siguen un èxit.

PERO AÇÒ tan sols és una xicoteta mostra de tot el que el Grau té per oferir. Cal introduir novetats i cal mantenir i potenciar esdeveniments ja consolidats. Arrankapins, Festes de Sant Pere, Festes del Serrallo, activitats i programacions mai abans vistes al Planetari i al Casal Jove, Carnestoltes, jornades gastronòmiques, baptisme de mar o con- certs d’alt nivell com Bunbury són un exemple. Una oferta construïda a partir del treball col·laboratiu esmentat. Tots junts fem Grau.

Però l’autocomplaença mai porta res bo, i els que em coneixen saben que m’agrada ser autocrític perquè és l’única forma d’avançar.

En primer lloc, cal cercar fórmules per a desestacionalitzar l’oferta al Grau. Sí, quan comença a fer caloret i bon temps el Grau es plena de vida i els comerços i hostalers estan satisfets. Però tan sols amb la temporada d’estiu no tenim prou. Cal anar més enllà del sol i platja.

En segon lloc, hem de millorar encara en infraestructures, serveis, espais públics i també en aspectes mediambientals. Si aconseguim que el Grau siga un lloc el més amable i agradable on viure, aconseguirem que també siga un lloc que pague la pena visitar. Amb tot el retorn positiu que això comporta.

*Portaveu del Grup Socialista i tinent d’Alcaldia del Grau