El Partido Popular continua emprenyant la gata en la seua fugida cap endavant per tal de tapar les seues vergonyes, passades i presents. Ara és el torn de la Diputació on el senyor Moliner, seguint l’argumentari que els hi arriba des de Madrid a l’hora del cafè i les torrades, ha proposat el que el PP ja ha proposat en altres ciutats de l’Estat: una moció donant suport a Leopoldo López, a qui considera un pres polític. Pretén Moliner que la Diputació reba a la família d’aquest opositor colpista veneçolà.

La moció que s’aprovarà al Palau de les Aules té molla, ja que es posa del costat d’un delinqüent amb un currículum difícilment superable. López està acusat de participar i impulsar un pla per a enderrocar al president veneçolà Nicolás Maduro. El seu expedient delictiu inclou, entre moltes altres coses, l’homicidi, l’encapçalament d’un intent de colp d’estat, el segrest del president Hugo Chávez, la detenció il·legal del ministre d’Interior i Justícia i el lideratge de les «guarimbas», accions que pretenen desestabilitzar Veneçuela a través de la violència organitzada. La insistència de López a enderrocar al govern veneçolà és tal que, fins i tot des de la presó, segueix buscant l’eixida del president de Veneçuela per la via de la violència.

Entenc la complicitat del PP amb López per la seua condició de corrupte inhabilitat mentre era alcalde de Chacao, però resulta sorprenent la preocupació de Moliner per Veneçuela, mentre aplaudeix les relacions espanyoles, per exemple, amb Aràbia Saudita. Un colpista corrupte en la presó mereix la seua solidaritat, però no sembla preocupar-li que als crítics amb el poder i als homosexuals se’ls condemne fins i tot amb la pena de mort com succeeix al país àrab. Clar, que no és el mateix Veneçuela, que ha nacionalitzat sectors estratègics de l’economia contra interessos de multinacionals (el grup Santander n’és una), que Aràbia, un fidel aliat gràcies als negocis aconseguits pels facilitadors de la casa dels Borbón.

Senyor Moliner, si vol que parlem de repressió, juís i presos polítics, fem-ho, però dels que patim ací. Se m’ocorren uns quants noms.

*Regidor de CSenMoviment