Escrivint aquestes linees a punt de començar el plenari de pressupostos, tinc l’esperança que, després que l’oposició no haja presentat cap proposta al pressupost municipal, tots els partits aprovaran els comptes per al proper 2018. Un pressupost pensat en Borriana i en la seua dinamització cap a una ciutat amb més inversions i millores en els seus serveis. El pressupost del 2018 és el més europeu fins a la data, ja que una part molt important de les inversions que els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi veuran fetes realitat serà gràcies a la participació de Borriana en el Fons Feder Europeus. Una aposta en la que l’oposició no va estar convençuda, i que ara comencem a fer-la realitat.

L’aposta pel nostre patrimoni, amb la rehabilitació de l’entorn de l’ermita del nostre patró Sant Blai, i crear un espai de reunió per dignificar un dels racons més emblemàtics de la nostra ciutat. De ser un pàrking amb «gravilla», passarà a ser una plaça. El Mercat Municipal sofrirà una rehabilitació, concretament a la seua coberta, per a adaptar-se als nous temps, i donar un millor servei al gran funcionament que s’ha creat en els últims anys. A això, cal sumar-li un de les objectius temàtics de l’estratègia EDUSI com és la inclusió social i lluita contra la pobresa, ja que es destinaran 160.000 euros a la primera fase i pla director de la regeneració del barri de La Bosca i els seus voltants. Una aposta seriosa per dignificar tota la nostra ciutat, barri per barri.

A TOR AIXÒ, li acompanyarà la millora en noves tecnologies i en energies renovables, que afectaran als edificis municipals, necessàries per donar un pas cap al segle XXI, i complir amb la normativa europea implantada. Ocupació i gestió social serà altres pilars del pressupost, amb més inversió i nous programes.

I per últim, pagarem les obligacions per culpa d’altres que no varen gestionar bé el seu municipi. El deute municipal seguim reduint-lo, a pesar de que varen ser els governs anteriors els que varen malbaratar els nostres comptes municipals. Quatre milions de factures als caixons o dotze milions més en pagar l’antiga Paperera ha deixat el municipi amb un deute històric que ara nosaltres hem de respondre. La responsabilitat està per damunt del cinisme, i treballem per tot el poble, i no solament per uns. El pressupost del 2018 és una aposta per millorar Borriana, per recuperar la Borriana que tots recordem a les nostres ments, quan érem la més volguda de La Plana.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esport en l’Ajuntament de Borriana