A principis d’esta semana, a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha aprovat el pressupost pel 2018. Un pressupost que ha costa molt de quadrar, perquè igualar els ingressos amb les despeses mai ha sigut fàcil, però que marca cada volta més quin ha de ser el futur per a la nostra ciutat.

Este és un pressupost molt esperançador, que ve a treballar per millorar la vida dels vallers i les valleres, que té importants augments allà on fa molta falta; en serveis socials, en educació, en polítiques actives per aconseguir treball. Però també és un pressupost que mira per augmentar les possibilitats del nostre poble, així la regidoria de Turisme puja més d’un cent per cent la seua dotació económica.

Moltes són les millores i les possibilitats d’este pressupost però, a mi particularment, hi han tres que m’agrada explicar.

Després de molts anys sense que hi hagueren, des de la regidoria d’Agricultura s’han aconseguit inversions per arreglar camins rurals. Començarem a fer una feina que fa molta falta al nostre terme. Mantindre el patrimoni i no mal vendre-ho com abans es feia a la Vall és un gran encert i, si es fa d’una forma coordinada entre tantes regidories i amb tant recolzament social com el treball que s’esta fent per recuperar les fonts públiques del nostre poble, demostra que anem pel bon camí. La municipalització del servei de parcs i jardins ja és un fet. L’aposta per tornar a fer públic un servei esencial del nostre municipi ja ha començat. Estan pressupostats els diners per contractar sis nous treballadors, els diners per adquirir vehicles i tota la maquinària que faça falta.

Estes són les que a mi m’agrada destacar, segur que els meus companys en destacarien altres de les moltes que presentem, però estes tres crec que reflecteixen el treball que hem vingut a fer la gent de Compromís, recuperar el nostre terme i es nostre entorn, recuperar el nostre patrimoni i les nostres tradicions i sempre des del control més absolut dels serveis i diners públics evitant malbaratar-los. Quadrar el pressupost a costat, però hi ha que lluitar per allò que paga la pena i, sinceramtent, crec que ens ha eixit prou bé.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall