Nules va posar en marxa, per primera vegada al mes d’abril del 2016, un servei nou per a la ciutadania com és la Unitat de Mediació Policial, que en menys d’un any ha tramitat 25 expedients.

La Unitat de Mediació Policial de Nules està formada per un oficial i dos agents, es tracta d’un servei gratuït dirigit a tots els veïns i les veïnes de la població que poden sol•licitar-lo per escrit, omplint el formulari corresponent, a les dependències de la Policia Local de Nules, que estan obertes les 24 hores del dia.

Es tracta d’una aposta d’aquest equip de govern que fa quasi un any que és una realitat i que ha tingut molt bona acceptació per la ciutadania. L’objectiu és crear un model de policia nou, més pròxim al ciutadans i resolutiu; el balanç dels primers mesos és positiu gràcies a la professionalitat dels agents que integren aquesta unitat.

CAL DESTACAR que la Unitat de Mediació Policial de Nules ha arribat a acords o resolucions en el 64% de les sol•licituds admeses a tràmit i ha solucionat les molèsties corresponents. A més, totes les sol•licituds presentades s’han resolt en menys d’un mes.

Així, entre els 25 expedients tramitats hi ha assumptes d’àmbit rural com ara llindes o danys en horts, principalment; de menors i discapacitats; sorolls; problemes de convivència veïnal; molèsties de gossos; insults o temes relacionats amb la insalubritat, entre d’altres. Seguirem en aquest camí, i esperem que més ciutadans que ho necesiten puguen fer ús d’aquest servei.

EN ELS PROPERS mesos esperem rebre els permisos corresponents de la subdelegació del govern i conformar la unitat de policia rural, tan necessària als nostres camps.

*Alcalde de Nules. Presidente CCD