L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, organitza del dilluns 6 al divendres 10 de març la I Setmana Salut i Dona, l’objectiu de la qual és informar sobre els problemes de salut que afecten a les dones per a poder prevenir-los adequadament, augmentant així la seua qualitat de vida. Xarrades i tallers gratuïts en la Llotja del Cànem i el Centre d’Educació Maternal Nàixer ocuparan tota una setmana dedicada a la dona amb la participació d’especialistes de prestigi.

Tot i que s’han realitzat alguns progressos, les societats del món sencer segueixen fallant a la dona en moments claus de la seua vida, particularment en l’adolescència i la vellesa. Aquestes són les conclusions de l’informe publicat per l’OMS de Les dones i la salut, les dades d’avui l’agenda de demà. L’OMS exhorta a actuar més enllà del sector sanitari per a millorar la salut de les dones i les xiquetes en totes les etapes de la seua vida.

Una bona salut en la dona implica el benestar emocional, social i físic. Per a atendre a les nostres necessitats i problemes de salut com el càncer de mama, la reconstrucció del pit, l’alimentació a partir dels 50 anys, els problemes d’esquena i molts més, hem de conèixer com actuen els diferents factors que influeixen en ella, com es perd la salut, quines són les causes, quines solucions existeixen i què intervé en la presa de les decisions sobre els aspectes personals i de la salut que ens afecten en la nostra vida diària.

És necessari canviar alguns dels factors que perjudiquen la nostra salut i que estan en la nostra mà. I pel contrari, cal potenciar aquells hàbits que ens ajuden a millorar la nostra qualitat de vida. Dilluns a les 17.00 la Llotja del Cànem acollirà la presentació amb una xarrada sobre com fer front a les adversitats.

*Regidora del Grup Municipal Socialista a Castelló. Edil Salut Pública