Deia Ortega y Gasset que hi ha tantes realitats com a punts de vista. I la veritat que qualsevol que va seguir el plenari de dijous passat o compare notes de premsa d’oposició i govern entendrà que uns i altres vivim en mons paral·lels.

Sempre he cregut que les xifres ens han de servir per a saber quin punt de vista és més real. Per això, vull desmuntar, amb dades objectives, dues afirmacions que la dreta de Castelló va fer dijous passat.

Ciudadanos i el PP van dir que aquest govern no havia fet res a la Marjaleria. No sóc qui per a dir si hem fet molt o poc però podem comparar amb què es va fer l’última legislatura abans de l’entrada d’aquest govern. En obres antiinundacions, el PP va destinar 1,9 milions de 2011 a 2015, aquest govern acabarà la legislatura 2015-2109 amb més de 3,9 milions d’euros d’inversions en aquest sentit. Més del doble. Res més a dir.

La portaveu del PP no va tindre cap desvergonyia en dir que els 80 quilòmetres de carril bici de la ciutat els han fet ells. Deu haver-se oblidat dels nous carrils fets o previstos per aquest govern en l’avinguda Mar-Ferrandis Salvador, en Enrique Gimeno o el d’accés al Chencho, entre altres. De fet, la ciutat, en aquest mandat augmentarà la xarxa de carrils bici en un 13%, primant la connexió entra la xarxa existent i, en la majoria dels casos, d’una qualitat i seguretat major de la trobada fins ara. És una pena que quan s’envia una nota de premsa, s’escriu una publicació en xarxes o es fan unes declaracions, no hi haja un Pruebas de Verificación. De vegades per cinisme, altres simplement per desconeixement, s’escolten moltes barbaritats i massa dades incertes. Trump va guanyar unes eleccions amb eixa estratègia en la qual la mentida corre més que els desmentiments. Com a representants polítics estem obligats a depurar eixos discursos. Com a ciutadania és el nostre dret corroborar si el que es diu és cert.

*Portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Castelló