Fa setmanes que assistim a una batalla interessant des del punt de vista socio-polític però que pot tenir conseqüències catastròfiques per a les persones que com vostè, per a sobreviure, depenen d’un treball precaritzat o d’una pensió en risc de desaparèixer. Ciudadanos, que no és més que un PP desacomplexat, està desplaçant el Partido Popular com a partit hegemònic de la dreta centralista a tot l’Estat. Albert Rivera ha tret una enorme rendibilitat a les tensions territorials i ha decidit accelerar en les seues ànsies recentralitzadores, superant a un PP que fa anys que treballa per enfortir l’hegemonia de Madrid. Així les coses, malgrat que Rivera ha fet president a un sospitós de corrupció com és M. Rajoy, el PP ha reaccionat amb violència contra C’s tractant de recuperar el terreny perdut de cara a les eleccions de 2019. Després que Arrimadas convertira García Albiol en un cadàver polític, les acusacions creuades entre ambdós partits han anat en augment, encetant una guerra a navallades de la qual les valencianes podem eixir ben escaldades.

A ca nostra, Cs i PP lluiten per vore qui fa la proposta més populista en un intent de guanyar vots i de pas amagar els casos de corrupció i les seues veritables intencions. Un clar exemple d’açò el tenim en l’intent de recuperar el nom de Castelló, que ha provocat la reacció de Cs i ha despertat la bèstia totalitària que alberga el PP. Quan C’s es va negar a que Castelló siga Castelló perquè Rivera no els hi deixa, Begoña Carrasco es va sumar a la confrontació. El PP, que va acceptar i fins i tot va promoure la recuperació dels noms originals a Vila-real i al 80% de pobles valencians, ha encetat una campanya contra la recuperació del nom de Castelló únicament perquè Cs els hi està menjant la torrada. Carrasco tracta de guanyar vots amb una campanya orquestrada per a enfrontar al veïnat d’una manera irresponsable i incendiària, simplement perquè Castelló no l’importa gens ni mica, ni amb «N» ni sense.

Mentre tant, una Amparo Marco temorosa de perdre vots per la dreta, s’ha pujat al carro del PP i diu que ara no és el moment, incomplint un cop més els seus compromisos d’alcaldessa.

*Regidor de CSenMoviment