La setmana passada la fiscalia provincial de València arxivava la querella que el Partit Popular havia interposat contra Mónica Oltra, el mes passat també s’arxivava la querella que el PP havia ficat contra el regidor de Festes de València, Pere Fuset també membre de Compromís, i l’any passat no sols els tribunals li recordaven al PP de Castelló que estaven intentant censurar la llibertat d’expressió, sinó que els condemnaven en costes judicials per haver-se querellat contra Enric Nomdedéu. Un pagament en costes judicials que el PP va fer quan va tenir un ordre d’execució del jutge, sembla que com estan acostumats que la seua «festa» la paguen altres s’oblidaren.

Totes aquestes querelles que no han arribat enlloc, han tingut, no obstant això, els seus titulars en premsa, quan no han sigut la portada del diari. Polèmica, conflicte, acusacions, calúmnies en xarxes, basades en falsedats. Querelles i crits toflats que tenen diversos objectius, un intentar fer creure que tots som com ells, i no és així.

Per altre costat, crispació i polèmiques fictícies que promou el PP o els seus titelles, per fer soroll, cansar la gent i evitar que parlem de totes aquelles coses que ells mai van fer per la ciutadania i el govern del Grau i del Botànic fem. Una mobilitat més sostenible, inclusió social, escoletes de dos anys, patis oberts, ocupació, igualtat real, suport a la indústria cultural, i moltes polítiques que milloren la vida de les persones silenciades per calúmnies dels que sols volen aconseguir el poder i fer fracassar aquest govern, amb pals a les rodes, encara que per això hagen d’incendiar la societat. Una irresponsabilitat d’una dreta que està disposada a fer que perdérem inversions, si així poden arribar ells al poder.

Arribats a aquest punt, sols els puc demanar paciència, venen dies on veuran com el debat polític, ja prou devaluat, empitjora. Sols els demane que quan vegen un titular, l’analitzen, i recorden que quan nosaltres ens hem querellat contra el PP, el vicepresident de la Diputació va acabar sent codemandat a presó. Lo mismísimo que ahora.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló