Només entrar a l’Ajuntament de Borriana ningú podia pensar en els «regals» enverinats que ens esperaven per als pròxims quatre anys. Sentències, expropiacions, factures, que no han deixat de succeir-se any darrere any després de la gestió realitzada pel partit de la dreta en els anys on valia tot. L’inici del 2018 no podia ser menys, i al nou pressupost aprovat fa un mes, ara haurem de fer front a una nova sentència urbanística que obligarà a pagar al nostre poble més de 700.000 euros per no fer les coses com tocaven, i voler fer de l’urbanisme l’única manera de fer política.

En la primera dècada del nou segle, Borriana es va convertir en un dels municipis on la política urbanística es desenvolupava de la forma més ferotge. Transformar el municipi era cosa d’uns anys, i l’aparició de PAI i nous projectes estava a l’ordre del dia. A l’únic projecte tramitat en eixe moment com era Sant Gregori, se li afegien nous projectes; Sant Gregori II, Santa Bàrbara o Pedrera Port, milers i milers de metres quadrats per a urbanitzar sense cap projecte real, de present i futur per a Borriana. Mentre tot això passava, el boom urbanístic continuava i la ciutat no coneixia el que suposaria allò.

Ara cadascú dels veïns i veïnes de Borriana pagarà els més de 700.000 euros d’un projecte urbanístic que es va paralitzar, i que el govern popular deuria de fer front. En la mateixa quantitat de diners tenim ara una nova avinguda al Port, i en ells es podrien fer inversions necessàries per a Borriana, però en canvi, haurem de demanar préstecs, desfer la previsió per reduir l’endeutament al que ens va dur el propi govern del partit de la dreta a Borriana, i pagar i pagar. Una vegada més, i amb el nou any, tornem a pagar les desfetes d’un govern que pensava en molt pocs.

Projectes i inversions, a canvi de sentències. Eixa ha sigut la gestió del partit de la dreta a Borriana, i que ara hem de pagar. Nosaltres alcem la cara i seguim treballant per la nostra ciutat, perquè és l’important, deixant a un costat les crítiques barates, i posant el treball per davant, per tal que els regals siguen d’inversions i no enverinats com els que ens van deixar els anteriors.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports en l’Ajuntament de Burriana