En arribar juny, el Grau s’omple de vida. Les nostres festes patronals de Sant Pere signifiquen molt més que festa. Són germanor, orgull de genealogia i una oportunitat única per impulsar l’activitat econòmica.

El passat dissabte vam gaudir d’una renovada Cavalcada de la Mar on, amb una nova estructura, van participar vora 1.000 persones i vam recordar d’on venim i qui som els grauers. La Cavalcada de la Mar recuperà el seu plantejament original de convertir-se en una autèntica mostra etnològica del Grau, tal com es va projectar l’any 1957, quan es va incloure com una de les novetats importants de les primeres festes de Sant Pere de l’etapa de la renovació. Però aquesta no ha estat l’única novetat d’enguany.

Organitzativament, s’ha avançat en participació i transparència amb dos nous fòrums participatius on han participat comissions, penyes, colles i altres entitats del districte marítim, i on la veu dels ens festius ha estat determinant per al programa de Sant Pere del 2017. I és que sense les penyes i les colles no s’entendrien les festes del Grau tal com són, per això l’empoderament progressiu de la Federació de Penyes i Colles i l’obertura de la Comissió de Festes són dos dels objectius principals de l’equip de govern.

Però encara hi ha més: la creació d’un recinte fester, un festival d’animació i teatre per als més menuts anomenat Peixets i pensat per oferir una alternativa cultural i d’oci de qualitat, més propostes musicals amb diferents alternatives d’horaris, espais i estils, entre d’altres. Aquestes novetats, juntament amb actes clàssics ja consolidats com els taurins o les paelles, han servit per a crear un programa amb prop de 150 propostes per a fer unes festes de Sant Pere cada vegada millors, i convertir el Grau en un lloc acollidor per a tots aquells que tinguen a bé visitar-nos aquests dies. Us esperem!

*Portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló i tinent d’Alcaldia del Grau