El portaveu del Partit Popular a Vila-real ha descobert recentment que hi ha dos models de fer les coses a la nostra ciutat. I, davant la troballa, escampa l’argument com aquell que acaba d’adonar-se’n que dos més dos mai no han sumat cinc. Lamente llevar-li la il·lusió, però sempre hi ha hagut dos models: el del balafiament, les irregularitats, el casino urbanístic i el com més gran millor, que ja pagarà qui vinga darrere; i el model de la responsabilitat, la lluita contra la corrupció, l’acord i pagar als propietaris. El model de les obres faraòniques, les biblioteques sense llibres, els aeroports sense avions i el treball amb una sola empresa --casualment la mateixa que ha admès haver finançat il·legalment el PP en el cas Gürtel-- i el model que prioritza les persones i el treball amb les empreses locals per a generar oportunitats per al poble. El de l’endeutament i sagnar la ciutadania amb impostos cada vegada més alts i el de mantenir congelada la pressió fiscal i rebaixar el deute municipal. El model del Partit Popular i el model del govern municipal de Vila-real.

El problema és que l’herència que ens ha deixat el model del PP a Vila-real està impedint que puguem desenvolupar amb totes les potencialitats i a la velocitat que ens agradaria el model de ciutat i de govern que volem. El problema és que encara estem pagant, i molt car, el model del Partit Popular a Vila-real.

L’última quota --de moment-- d’aquesta hipoteca al futur que va signar el PP local ens ha arribat des del Jurat d’Expropiació, on ja ens reclamen 29 milions d’euros per operacions urbanístiques que el govern del PP no va pagar i que poden ser moltíssims més fins arribar als 231 milions d’euros de risc que l’urbanisme ‘a cost zero’ del PP local pot suposar per a les arques municipals. Com sempre, treballem i treballarem per defensar els interessos de la ciutat, esmorteir el cost de l’herència del PP a la ciutat i arribar a acords amb els propietaris perquè aquests empastres afecten el menys possible l’avanç de la nostra ciutat.

Efectivament, hi ha diferents models d’entendre la gestió pública i la política. I així ho hem vist també a la Comunitat Valenciana, amb el govern del Botànic del president Ximo Puig. Enfront d’això, el model del Partit Popular ha quedat molt clar, com hem vist a la Comunitat i l’Estat en els últims anys (i tot el que ens queda per veure): és el model de la corrupció, de les retallades en drets socials i laborals, de rescatar els bancs i no les persones. Això, que el portaveu del PP acaba de descobrir, els vila-realencs i vila-realenques ho tenen molt clar des de fa prop de sis anys i per això van optar majoritàriament pel model en el que hui estem treballant amb totes les nostres forces i il·lusions a l’Ajuntament de Vila-real. Només esperem poder deixar de pagar d’una vegada l’herència del model del PP per poder seguir fent avançar Vila-real.

*Alcalde de Vila-real