Ja estem a setembre, encara falten una vintena de dies per a que acabe l’estiu, però la sensació ja és altra: les vacances han acabat i comença el temps ordinari. En pocs dies s’inicia el curs escolar, ja han arrancat el seguit de festes dels diferents festejos populars als barris, en poc menys d’un mes començarà la campanya de la taronja, la vida cultural del poble agarra espenta amb la nova edició de Jazz a la tardor. L’economia, la política i la societat vallera reprenen la seua vida normal en este nou curs entre el 2018 i el 2019 que promet ser un temps molt interessant i molt emocionant. El mes de se-tembre, tanmateix, és un mes de transició, on hem de recordar el que ha passat este estiu i també el que ocorrirà en pocs dies.

A finals d’agost hem tingut un fet luctuós al nostre poble. Vicent Martínez Guzmán, fill predilecte de la Vall, ha faltat. Vicent era una gran persona, un home llest i bo, un pensador de pau i per la pau. Un valler d’arreu del món que mai no va parar de parlar i d’estimar al seu poble. Allà on estigues, saps que t’emportes l’estima i el reconeixement d’un bon grapat de vallers.

Al pròxim plenari es durà l’acord per a resoldre la concessió del Vallpala. S’ha de resoldre la xapussa que ens va deixar el PP. Com es va cedir un terreny públic a una empresa privada, com va afectar a la construcción del segon poliesportiu, com es varen permetre anys sense cobrar els impostos municipals, com es va fer per tornar una fiança abans que acabara la concessió, com… Moltes preguntes que a partir del pròxim plenari es deuran contestar.

PER CONCLOURE, una cosa positiva. Este passat dissabte s’han donat els premis a l’exel·lència acadèmica a tretze xics i xiques de la Vall d’Uixó. Joves que ens demostren amb les seues capacitats i el seu esperit de treball que no sols són un prometedor futur, sinó que ja són una excel·lent realitat per al municipi. La meua més gran enhorabona a tots ells.

Espere que este mes de setembre siga un bon temps per a tots i totes. Fent un símil amb una necessitat molt urgent per a la Vall i el seu terme, esperem que en este mes ploga, però no pedregue.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó