O que torne la Panderola. Així de contundent es mostrava l’actor de Teatre de Caixó a l’hora de fer una proposta als pressupostos participatius. No sé si vostés han vist el vídeo que hem fet per animar a la ciutadania a decidir en què hem d’invertir el pressupost de l’Ajuntament. Els nous rols en les decisions polítiques i en la gestió que estem construint venen per quedar-se.

Les darreres notícies de què en tot l’Estat hi havia favors a canvi de contractacions a Adif, o la confusió que fa el Partit Popular entre ciutadania, institucions, interés general, particular i l’ocupació del poder per teixir la seua xarxa de clientelisme, confusió que ha dut al fet que tres dels principals empresaris castellonencs accepten una condemna de presó després de confessar que han finançat il·legalment aquest partit, en definitiva la corrupció, ha fet que la gent tinga la necessitat de controlar i prendre partit en les decisions polítiques, perquè és evident que alguns no eren de fiar.

Ací hi ha dues possibilitats, intentar mantenir el xiringuito o començar a construir nous processos perquè la ciutadania siga la protagonista. I en això estem des de l’àrea de Govern Obert que dirigeix la vicealcaldessa Ali Brancal. I per això, no sols hem donat veu a la ciutadania davant la corporació, sinó que després de debatre amb associacions i col·lectius, hem començat amb la transformació dels pressupostos participatius.

El procés que hem encetat de pressupostos participatius, per primera vegada està obert a tota la ciutadania, permet que els ciutadans empadronats de 16 o més anys participen; vosté pot fer una proposta i els seus veïns i veïnes la podran avalar; aquelles que tinguen suport passaran a un estudi tècnic i entre l’u de maig i el 15, la ciutadania decidirà, amb informació del cost i la viabilitat, quines hem de realitzar. És tan senzill com entrar en la web https://decidim.castello.es/ i registrar-se. Aquest procés tindrà errades i punts a millorar, i ho farem, però recorden el que els he dit, les noves formes de fer política venen per quedar-se i vostés seran els protagonistes, no deixen que altres trien per vostés.

*Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló