El mes d’abril comença en Vinaròs en dos iniciatives que diuen molt sobre el que som i el que volem ser.

Aquest cap de setmana tindrem la Fira Agromoció, la nova versió de la tradicional Fira de maquinària agrícola que es celebrava fins ara per Sant Pere.

Durant els últims anys el pes de l’activitat agrària ha anat disminuint, mentre augmenten altres sectors, especialment el de l’automoció, una cosa evident a la fira. Mantenint els aspectes tradicionals --i les exhibicions d’activitats agrícoles, ramaderes o forestals--, des de l’ajuntament, i sobretot des de la regidoria que dirigeix Jordi Moliner, volem reivindicar que el sector té futur, trencant l’espiral de pessimisme que, en nom d’un concepte ultraliberal de la globalització, cau sobre el sector primari des de fa anys.

És per això que, a més de reforçar el sector de proximitat, aquest any s’ha programat un cicle de vuit xerrades que abastaran aspectes com l’ecologia, la lluita contra les malalties del camp, els cultius alternatius o les polítiques agroalimentàries. Volem que la Fira de Vinaròs esdevinga una cita ineludible per a tots els que creuen que la nostra terra té futur.

I la setmana vinent també es duran a terme en Benicarló i Vinaròs tota una sèrie d’accions dins de la a nova campanya de difusió i captació de famílies acollidores Acollir és Créixer que culminaran el dijous 6 d’abril amb una xerrada-trobada-festa a la Biblioteca de Vinaròs i els espais adjacents.

AQUESTA INICIATIVA busca que tots els xiquets i xiquetes que, per diverses circumstàncies, no poden estar amb les seues famílies biològiques, puguen criar-se amb famílies voluntàries (entenent per família qualsevol de les formes que es donen avui) que participen en el programa, evitant la seua institucionalització en centres o residències. Davant dels reptes d’una Europa que sembla incapaç de donar resposta als reptes d’acollida i solidaritat que espera una societat com la nostra, recordar que tenim molt a prop de nosaltres infants i adolescents que tenen dret a un entorn afectiu i econòmic que els empare, és més necessari que mai.

*Alcalde de Vinaròs