Avui comença la lliga de Segona Divisió. Avui, el Villarreal CF comença el seu retorn a la Primera Divisió espanyola. Les aficionades i els aficionats hem passat un estiu estrany, pendents de coses que feia temps que no estàvem pendents, com les sortides de jugadors importants que han servit per millorar l’economia del club. I finalment, començarem la temporada amb les incorporacions de dos jugadors de primer nivell pels quals no s’ha pagat ningún traspàs. Una bona gestió que, sembla, que no ha finalitzat i que les sòcies i els socis veurem com arriben més fitxatges al nostre club.

Perquè aquest any, després de 12 temporades seguides a la màxima categoria, el Villarreal tornarà a jugar a l’anomenada categoria de plata. Una categoria que ja no recordàvem, però a la qual vam celebrar l’ascens a l’any 1992 pensant que una ciutat com la nostra no podia aspirar a res millor. Ningú en aquell moment pensava que arribariem a jugar la Champions League tal i com ho hem fet (en dos ocasions) i disputant unes semifinals. Per això, hem de confiar en què malgrat la mala situació econòmica i el descens que arriba en el pitjor dels moments, el Villarreal CF superarà aquesta situació i tornarà a jugar l’any que ve a la Primera Divisió.

Hem de ser optimistes perquè l’equip ens ha facilitat que poguem ser-ho. Així mateix també hem de ser optimistes per a superar la situació que travessa l’economia local. Igual que el Villarreal CF ha canviat la seua forma de ser, passant de ser un club comprador a un club venedor, per la situació adversa. La ciutat de Vila-real ha de buscar nous jaciments d’ocupació, nous cultius econòmics que ens ajuden a superar aquesta mala situació. Ahí, la gestió de l’Ajuntament també ha de ser important, tractant d’oferir més amb menys recursos, ja que ens hem trobat un consistori tremendament endeutat, per damunt de les possibilitats actuals, i que ha de seguir oferint els serveis públics i de qualitat a les ciutadanes i ciutadans. Eixe és el nostre compromís i així treballem per fer-ho, demostrant que una millor gestió dels diners públics és possible. Després de 16 anys d’opacitat i malbaratament, el nou equip de govern ha demostrat que pot ser així i que podrem fer més amb menys despesa. H