Era maig del 2011, en plena campanya electoral, quan els candidats populars Alberto Fabra i Marta Gallen van prometre l’adequació del solar enfront de l’Emilio Fabregat. Aquella promesa (i la majoria de les 20 que tenien per al Grau) va quedar en res i el solar seguia sent un solar en juny del 2015 quan aquest equip de govern va prendre possessió.

Els seré sincers, en els quasi dos anys de govern que portem ja podríem haver fet alguna cosa en eixe solar però volíem anar un pas més enllà. El millor per al Grau no era decidir en un despatx què fer. El millor per al Grau és que els grauers decidisquen què volen que es faça, i a més, crear una xarxa de participació per tal d’activar, regenerar i dinamitzar el teixit social implicant a la ciutadania com a motors de canvi. Doncs bé, eixe procés ja ha començat i ha arribat el moment en què cadascú digue la seua, sense directrius polítiques, per trobar a una solució des del consens i no des de la representativitat. Personalment tinc moltes esperances i il·lusions en aquest projecte per la novetat que representa a Castelló i al Grau. També tinc una mica de vertigen. M’explique. Els castellonencs sempre ens hem autoproclamat representants del meninfotisme, i és per això que obrir aquests processos participatius sempre és complicat perquè la ciutadania estem acostumats a dir la nostra en els nostres cercles però no sempre ho hem fet en els fòrums adequats. No posar les condicions necessàries per a participar ha donat com a resultat que no estem acostumats a participar i l’escepticisme envolta actuacions com aquestes.

Espere i desitge que grauers i graueres marquem la diferència i aprofitem aquesta oportunitat per a dir quin Grau volem. Informeu-vos (xarxaoberta.castello.es), participeu, vingueu, conteu-lo. Açò ja està en marxa. Per la nostra part, els puc assegurar que aquesta legislatura eixe solar acabarà adequat.

*Tinent d’Alcaldia del Grau. Portaveu socialista a Castelló