Ens espera un altre cap de setmana replet d’activitats a l’Alcora, en el qual, cultura, tradició i comerç seran els protagonistes.

Començarem el divendres amb la presentació del llibre La peregrinación por las ermitas de l’Alcora, de l’escriptor alcorí Vicente Álbaro. Un llibre que parla de la història dels pelegrins, de les sensacions dels protagonistes... i també de la història de l’Alcora i les seues tradicions. Estaré encantat d’acompanyar a Vicente en aquest acte, al costat de la regidora de Cultura, Noelia Muñoz; el cronista oficial de la Vila, José Manuel Puchol; l’editor del llibre, José Castañ i el rector José Aparici.

El dissabte s’inaugurarà la XIII Fira del Comerç Local, una iniciativa organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora. El comerç de l’Alcora és un sector molt dinàmic i actiu, que aposta fermament i dedica molt d’esforç per a emprendre, renovar-se amb l’objectiu d’oferir el millor als seus clients. Aquest cap de setmana podreu apreciar la qualitat i varietat dels seus productes i serveis. A més, hi haurà activitats per als més xicotets.

També la tradició estarà present el dissabte amb la III Trobada de Rondalles Tradicionals. Un dels molts actes que organitza la Rondalla l’Alcalatén al llarg de l’any per potenciar i preservar els nostres costums.

I continuant amb les tradicions alcorines, el diumenge celebrarem una molt important que data del segle XIX: la Fira del Mussol. En l’actualitat se celebra una única jornada, en la qual, a més de totes les parades amb els seus productes exposats, es duen a terme activitats per a tota la família. Vull aprofitar per agrair la participació del Club Esportiu Rítmica de l’Alcora, la Rondalla de l’associació de jubilats Comte d’Aranda i l’associació cultural dolçainers i tabaleters l’Alcalatén.

A més, el diumenge també se celebra el VII Encuentro de Encaje de Bolillos, organitzat per la asociación de bolilleras La Alcorina. Gràcies al seu gran treball s’espera l’assistència de més de 500 participants!

Aquest cap de setmana és una clara mostra de la importància de les nostres tradicions i de com de dinàmiques són les nostres associacions igual a Marca l’Alcora.

*Alcalde de l’Alcora