Esta està sent una d’eixes setmanes en les quals cobra tot el sentit la coneguda frase «feina feta fa goig». I és que, en els últims dies, hem pogut anunciar dues importants notícies per a l’Alcora, sobretot per al futur del nostre municipi: la compra total de la Reial Fàbrica i l’aprovació inicial de nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Semblava un somni quan fa un any comunicava la intenció de l’Ajuntament de recuperar per al poble la Fàbrica Gran. Doncs bé, fruit d’un treball constant i d’unes negociacions molt beneficioses per a l’Alcora, a l’octubre es va adquirir una primera parce·l·la, a l’abril una segona, i ara s’ha tancat la negociació per a l’adquisició de la tercera, completant així la compra. He parlat moltes vegades de la seua gran rellevància: la primera fàbrica de ceràmica esmaltada de les nostres comarques, bressol del sector ceràmic de la província de Castelló. Una manufactura avançada al seu temps, que ha marcat la història del nostre municipi i que ens ha donat ressò i projecció internacional... Importància inqüestionable de la Reial Fàbrica en el passat, però també en el present i en el futur de l’Alcora. El primer pas ja està fet, ja és de propietat municipal, ara toca treballar en un gran projecte per al poble.

L’altra gran notícia, com deia, és que s’ha aprovat de forma inicial el nou PGOU, un instrument clau per al progrés de l’Alcora, ja que afavorirà l’impuls de l’economia local i la creació de nombrosos llocs de treball. El pla actual és del 89, així que era necessari, per responsabilitat (la que no va tindre el PP la passada legislatura), desbloquejar el projecte. Vam presentar el document al Ple amb l’aval de la comissió de seguiment (representants sindicals, empresarials, de les associacions i els partits polítics). Encara així, ens vam trobar amb el «no» de el «partit del no» -- no per esperat, menys lamentable--.

Una vegada més, el Partit Popular en contra d’un projecte fonamental per a l’Alcora, també ho està de la Reial Fàbrica, clar... En fi, malgrat el PP, l’important és que ara estem en el camí correcte, el de definir un FUTUR amb majúscules per al nostre poble.

*Alcalde de l’Alcora