Avui, 22 de novembre de 2017, són ja 44 dones assassinades a mans de les seus parelles i ex-parelles en el que portem d’any. A les que cal sumar la esgarrifadora xifra de 7 menors també morts a conseqüència de la violència masclista. I encara que a Borriana ja fa temps que vam dir prou a aquesta aberració, ho tornarem a fer amb tota la força possible el proper 25 de novembre en el Dia de la Lluita contra la Violència Masclista. I si, en diem masclista perquè havent soterrat per complet l’erroni concepte de violència domèstica.

Ja el passat any, la campanya de conscienciació encetada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana va tindre una gran repercussió en el conjunt de la ciutadania. I aquesta any, el mateix departament ha implicat a milers de persones en l’elaboració i realització d’una intervenció artística que creiem que acaba sent la millor forma de transmetre un missatge de conscienciació i lluita contra tot tipus de violència. O siga, treballar de forma transversal. Perquè tal com succeïx amb infinitat de situacions violentes o deformacions socials, la conscienciació, prevenció i treball previ n’és la base. Per això hi ha centenars de xiquets i xiquetes de Borriana implicats en la difusió d’un missatge clar i rotund contra la violència masclista. Per això s’ha involucrat a comerciants, empresaris, col·lectis, associacions de veïns i veïnes… perquè només treballant de forma transversal i fent entendre com intenten les darreres campanyes contra la violència, que les agressions i violacions són cosa de tots i totes i, per tant, responsabilitat de tots i totes, estarem fent efectiva la lluita.

A Borriana, un any més, farem xerrades per a que els i les joves sàpiguen reaccionar davant situacions de violència; implicarem a tota la societat local; intentarem que tota la ciutat siga un Punt Violeta Lliure de Violència Masclista, i treballarem perquè tota aquesta feina s’acabe convertint en una societat més respectuosa amb sí mateixa i intolerant amb els violents. A Borriana, la transversalitat, la implicació i el treball diari seran la millor arma contra la violència masclista.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana