Després de 4 anys de paràlisi amb el Partit Popular al capdavant de l’Ajuntament, al juny de 2015 tot va començar a canviar amb l’entrada al govern de l’Acord de Progrés.

Teníem molt clar que les prioritats havien de ser ben diferents, sent necessari situar als alcorins i alcorines en el centre de l’acció municipal. En aquests tres anys hem demostrat que l’Alcora està per damunt de les sigles i que estem treballant i esforçant-nos al màxim per tal de transformar el nostre poble i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Hem posat de manifest que una altra forma de governar era possible, amb transparència i proximitat. Era urgent abordar temes clau per a la transformació de l’Alcora i donar resposta a demandes històriques dels veïns i veïnes. I estem complint objectius: ja tenim servei de guàrdia farmacèutica els 365 dies de l’any; s’ha posat en marxa el projecte de recuperació de la Reial Fàbrica i s’estan duent a terme destacades actuacions per tal de millorar l’accessibilitat, per un poble per a les persones, amb voreres amples, transitables i segures.

També s’ha reduït considerablement l’atur i el deute municipal, s’ha aconseguit una extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes, s’han augmentat substancialment les partides dirigides a Educació i Polítiques Inclusives... A més a més, després de molts anys, s’han posat en funcionament les instal·lacions del Centre de Dia amb el trasllat de la Unitat de Respir i s’han dut a terme importants millores a la casa de la música i a la biblioteca, entre d’altres.

En aquests anys s’ha posat en marxa l’Alcora Viva, amb nombroses campanyes i activitats, i s’han pres decisions que han contribuït a dinamitzar les nostres festes, com la posada en marxa del Mesón de la Tapa i el trasllat de la Pasqua Taurina. Per altra banda, s’ha donat un nou impuls al Casal Jove, s’han engegat nous serveis com les classes de matronatació per a embarassades, la consulta afectiu-sexual, etc.

Així mateix, cal ressaltar que s’han millorat les instal·lacions esportives de l’Alcora, a més de posar-ne en funcionament de noves. En resum, estem treballant pensant en l’Alcora dels pròxims 20 anys.

*Alcalde de l’Alcora