Vila-real sembla estar al mig del Triangle de les Bermudes ja que tot i les afirmacions de l’alcalde sobre els pressupostos, estem ja al mes de març i aquests estan desapareguts del mapa. Igual que han desaparegut inversions previstes per a 2017 com l’aparcament de camions o la pista d’atletisme. També el Gran Casino, pel qual duem pagats ja 2 milions, malgrat que continua tancat, barrat i sense ús. També han desaparegut despeses com les ajudes a l’escolarització infantil de 0-3 anys o les subvencions per als Erasmus. Per no parlar-ne de la inexistència de les mocions aprovades a Ciutadans durant la legislatura que fins al moment no s’han engegat.

El que sí que no ha desaparegut i està ben present és l’afany recaptatori del bipartit, qui ha pujat l’IBI per segon any consecutiu provocant que els veïns paguen una mitjana de contribució més alta que Las Rozas. Tampoc, per suposat, ha desaparegut la despesa en 1’5 milions d’euros en Comunicació i Propaganda, el retard en el pagament als proveïdors o la falta de manteniment i brutícia de Vila-real.

Així mateix, és curiós que una part del Govern, el Partit Socialista, no vullga que desaparega la corrupció i vote en contra de la proposta de Ciutadans per a que els partits polítics tornen els diners robats pels seus corruptes. I és que PPSOE es van unir en el passat ple a Vila-real per a que els veïns seguiren pagant amb els seus impostos els casos ERE o Gürtel. PPSOE, la vella política, es van unir per a fer el que millor saben: posar fre a la regeneració democràtica i negar-se a netejar les institucions.

Però posar pals a les rodes, també és una cosa que saben en Compromís ja que van ser els primers en evitar la desaparició de Rajoy amb el seu vot contrari a Sánchez. Aleshores, el que ha fet la coalició nacionalista contra la corrupció a Espanya és el mateix que res.

Mentrestant, en Cs fem una política útil, sense pancartes, ni immobilisme, pensant en la classe mitjana i en què l’únic que volem que caiga en el Triangle de les Bermudes és la corrupció, l’atur i la desigualtat, principals preocupacions per als espanyols segons el CIS.

*Portaveu de Cs en l’Ajuntament Vila-real