Molt s’ha parlat en els últims dies dels terrenys que el Ministeri d’Hisenda ha subhastat en la zona del Arenal, que ni és tot l’Arenal, ni eren abans del poble. Uns terrenys que tot el món comptava amb que eren municipals, i que en poc de temps han estat posats a la venda pel Ministeri i el seu afany de recaptar diners i omplir les arques buides del Govern d’Espanya. El PP ens ha deixat una vegada més als peus dels cavalls. Amb la seua distinció de mentir per norma, quan ells sabien que el procés s’havia iniciat, ens trobem en una situació en la que hem actuat com tècnicament tocava fer-ho, i així anem a seguir, explotant totes les vies per aconseguir-los. El cas és que hem de ser els primers en aconseguir saber que vol Borriana de l’Arenal, i per això pensem que es imprescindible que aquest proper any iniciem el procés per deixar clar què vol la societat borrianenca del litoral del seu poble.

Per això, és el moment d’iniciar el Pla director de l’Arenal amb el Fons Feder europeu amb un milió d’euros d’inversió. Un pla que puga realitzar-se al llarg de tot l’any 2018, on la gent puga participar en la fase inicial, i dir el que volem que allí hi haja; i una segona, on es dissenye el futur i el que han decidit els borrianencs i borrianenques per al seu Arenal. És una de les feines més importants que se’ns presenta per al proper any, i en la que espere que tots participem, per decidir què fer, no solament amb els terrenys subhastats, i que també estaran dins del projecte, i dels més de 250.000 metres quadrats que el formen. Perquè el que ha de tindre clar el poble, és que el poble decidirà què es farà a l’Arenal.

El Govern de l’acord segueix més que mai per fer de Borriana una ciutat millor. On hi ha tres partits, hi ha tres idees i maneres de pensar. Ningú va dir que fòra fàcil, però el que tenim clar és que en poc més de dos anys i mig Borriana ha tingut inversions de la Generalitat, com l’avinguda del Port, el nou col·legi, les vivendes socials, l’enderrocament de l’antic IES Llombai, i inversions municipals, com el futur Museu Faller, el passeig a la mar, el pont del carrer Major, els nínxols al cementeri, la rehabilitació de camins rurals, la millora de parcs públics, i aconseguir els 5 milions d’euros del Fons Feder europeu per al nostre poble. Inversions que en els últims huit anys ens vàrem quedar esperant perquè els que parlen de butaques, estaven més callats que mai davant de les seues administracions. Nosaltres seguim endavant, per a treballar per Borriana.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Burriana