A mb l’estiu arribat, i malgrat que l’amic Montoro encara no ha desbloquejat els diners del superàvit que hem obtingut del 2016, entre els ajuntaments que estem fent bé les coses, a Betxí anem a activar en els pròxims dies diverses obres importants per al nostre municipi.

En concret, estem al punt d’eixida per a començar la remodelació de la via principal del poble, l’avinguda de Joaquín Dualde. Un projecte clau que té, fonamentalment, tres objectius: modernitzar l’urbanisme municipal, dotar de més aparcaments per a vehicles i ampliar els espais per a tots els vianants.

Segons la planificació que tenim damunt la taula per a enguany, aquesta obra no solament ens permetrà això, sinó també acometre en l’últim trimestre la finalització de la pavimentació de la Plaça Major.

De forma paral·lela, a hores d’ara també tenim preparats els projectes del Pla Castelló 135 per iniciar la renovació del col·legi Esther Franch, on al setembre es traslladarà el Casal Jove, i la remodelació dels vestidors masculins del poliesportiu. A més a més, si es compleixen les previsions, a partir de la setmana que ve ja tindrem disponibles els mòduls que es van encomanar dins del II Pressupost Infantil i que, per tant, seran una realitat en breu.

Tot això, unit als diversos projectes que s’han tramitat a les diferents convocatòries de subvencions aparegudes en els darrers mesos, ens deixa el camí aplanat per tindre, el que resta de 2017, un final d’any clarament inversionista i il·lusionant, que millorarà el nostre municipi.

L’escull principal en aquestos moments és el Govern central del Partit Popular que, a l’equador de l’exercici actual, encara té paralitzats milers de milions d’euros dels consistoris. Estaria bé que d’una vegada per totes es deixaren de banda les lluites polítiques i es pensara un poc més en la gent, permetent als ajuntaments fer ús dels números verds de l’any passat.

*Alcalde de Betxí