No hi haurà incineradora, el Tribunal Suprem ha anul•lat definitivament l’autorització». No és fàcil plasmar en paraules tot el que em va vindre al cap quan l’advocat em va transmetre la notícia, costa trobar adjectius per a tot el que hem viscut a l’Alcora des de l’any 2011. La veritat, però, és que hi ha un sentiment que s’imposa a la resta, i és, sens dubte, el d’orgull de poble.

Un poble cohesionat, que ha tret tota la seua força en defensa del bé comú, de la salut, del futur. Que s’ha crescut davant l’adversitat i no s’ha rendit mai, malgrat que el camí ha sigut llarg, massa llarg. Hem sabut transmetre cap a l’exterior un missatge clar i contundent, a una sola veu, resumit en el crit: no a la incineradora!

Una vegada més, vull donar gràcies públicament als veïns i veïnes, també als d’altres poblacions que han estat recolzant esta causa tan important. Moltes gràcies a la plataforma No a la Contaminació i a l’assemblea ciutadana No a la Incineradora, pel seu esforç i treball desinteressat en benefici de totes i tots. Gràcies per mantidre viva la lluita, tot i que no ha estat sempre una tasca fàcil.

L’Alcora és el clar exemple que un poble unit ho pot tot. Després d’un llarg camí, finalment, la justícia ens ha donat la raó. La sentència del TSJCV, ratificada ara pel Suprem, anul•la l’Autorització Ambiental Integrada atorgada a la mercantil Reyval Ambient l’any 2011. I com ja he comunicat a Conselleria, el següent pas és treballar per l’execució d’esta sentència.

ENCARA que, com ens ha transmès l’advocat, la sentència és ferma i no cap altre recurs, per tant, és ja definitiva, no anem a baixar els braços. Estarem pendents perquè, efectivament, s’execute. I vull deixar ben clar que no anem a cedir davant pressions de cap tipus. El gerent de l’empresa va tindre l’oportunitat de fer bé les coses, però no va voler, ara cal assumir el dictaminat per la justícia.

Per defensar els interessos del poble, arribarem on faça falta. Hem demostrat que la vertadera força d’un poble resideix en la seua unitat, i així anem a seguir, tots a una fins al final.

*Alcalde de l’Alcora