I és que ben bé podria ser una marca més de ciutat de les que tan li agrada presumir a aquest bipartit. Segurament, en aquesta sí que seríem líders perquè sols cal eixir al carrer per veure que Vila-real està més brut que mai malgrat que paguem més Contribució que mai en la nostra història. Les solucions posades fins ara de poc han servit. Les culpes exclusivament per als veïns. És evident que tots hem de ser més cívics, però també és evident que l’Ajuntament ha de posar els mitjans necessaris per a netejar la nostra Vila, de cap a cap.

Tenim un contracte de neteja desfasat, de 2009, i que per tant, no s’ajusta a les necessitats i a les dimensions de la ciutat. Els veïns es queixen de coses tan mundanes i tan precises com els excrements, orins, mobles al mig del carrer que fan de Vila-real un IKEA gratuït, contenidors acumulats de fem, embornals bruts, carrers que no s’agranen, gespa en els jardins que fa dos metres, herba entre les voreres o falta de papereres, entre d’altres.

Mentrestant, la resposta ha sigut des d’anunciar un Observatori de Neteja acompanyat d’un pla nomenat La Vila+neta, fins a un vehicle ecològic silenciós com a remei als comentaris d’indignació tant en xarxes socials com al carrer. Per descomptat, no és prou. No és prou perquè la inversió en neteja és insuficient comparada amb altres llocs. A Vila-real s’ha vingut invertint 20 euros per habitant, en la província 25, en la Comunitat Valenciana 27 i en Espanya 32. Saben vostès quant es gasten per a selfies i titulars? 27 euros de mitjana. És a dir, es gasten més diners en propaganda que en mantenir el poble.

Per això, des de Cs hem presentat dues mocions per al ple destinades a revertir de forma real l’empastre i la falta de projecte del bipartit en aquest aspecte tan important per a la localitat. Exigim el compromís que es posen a treballar ja en un nou contracte i que els veïns participen activament en la seua redacció i per una altra banda, reclamem millorar el manteniment de la Plaça Major, l’estat de la qual deixa molt que desitjar.

Perquè nosaltres sí que volem una Vila+neta, però de veritat.

*Portaveu de Cs a l’Ajuntament Vila-real