El Pacte del Grau té clara que una de les seues prioritats és la igualtat i la lluita contra les violències que atempten contra la dona. Per açò, havíem presentat una declaració institucional perquè el ple exigira al Govern central més dotació pressupostària per a combatre aquesta xacra social que ens avergonyeix. Volem que s’habiliten 200 milions d’euros per a implementar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, però Rajoy només ha consignat 80, una quantitat insuficient per a impulsar mesures efectives que ens facen millor com a societat. Malauradament, PP y Ciudadanos s’han oposat.

Les administracions públiques hem de donar passos continus per a avançar en els àmbits en els quals la ciutadania és més vulnerable. Per açò, no entenem els obstacles que s’estan posant des del Govern. La realitat que ens ofereixen els mitjans de comunicació sobre la violència contra les dones és insuportable. No és possible mirar cap a un altre costat en un problema que provoca tant dany individual i col·lectiu.

EN LA INICIATIVA conjunta, manifestem que la lluita contra la violència de gènere i l’eradicació del masclisme requereix d’un compromís real, una inversió que permeta prevenir el masclisme, protegir a les víctimes i treballar per la igualtat. Estem davant una situació d’urgència que requereix mesures d’urgència. Necessitem que la igualtat de gènere i la vida de les dones, i dels seus fills i filles, es convertisca en el centre de les polítiques.

A Castelló, en l’Ajuntament, ho tenim clar. La lluita contra la violència masclista és un element que ha d’estar inoculat en tots i cadascun dels ciutadans, en totes i cadascuna de les ciutadanes. I en el marc de les nostres competències complim amb eixe gran objectiu. Esperem que uns altres ho vegen així i corregisquen els seus errors.

*Portaveu socialista i regidor d’Ordenació del Territori a l’Ajuntament de Castelló