Quant els alumnes de l’IES Vila-roja d’Almassora feien una foto de l’aula tots tapats amb mantes i batins, per la falta de calefacció al centre, en aquells dies de fred intens, pocs s’esperaven que la cosa aplegara on ha aplegat. Aquella foto li va costar l’amenaça d’expulsió a l’alumne que la va penjar al mur del seu Facebook, però ha donat la volta al món, i molts altres centres van fer les seues pròpies. Va ser un símbol.

Mentre el PP es gastava els diners de tots en traductores romaneses en Emarsa, en aeroports peatonals i estàtues coreanes, en Urdangarins, o en que des de l’entorn del conseller Blasco presumptament comparen pisos en València a costa dels diners que havíem d’enviar en cooperació internacional, en fer hospitals a Haití, Blasco, eixe gran home que provenia de l’organització terrorista FRAP, apartat ja del PSPV-PSOE per casos de corrupció.

Sense diners per la calefacció, la delegada del Govern, abans consellera de Justícia i número dos del darrer Govern de Camps, va i té la solució màgica: la millor manera de passar el fred de les aules és calfar a base de bé als alumnes. Esta dona, quan Camps va dimitir i abans que s’anunciara a Fabra com l’ungit sonava com a possible presidenta autonòmica. De la que ens hem salvat!

Policies pegant a xiquets, obrint caps, esposant a menors, amb persones infames com el cap de la policia, el comissari Moreno, el qual fa por sols amb la mirada, tractant als alumnes com a l’enemic. I davant aquesta actuació violenta i desmesurada quina és l’excusa del PP? Que entre els alumnes hi havia violents infiltrats que els van manipular.

Per sort, a l’igual que ha passat amb la primavera àrab, les noves tecnologies ens han ajudat als que estàvem a uns quants quilòmetres de distància a ser partíceps de veritats objectives, vore-ho des dels nostres ordinadors i que se’ns gelara la sang davant la violència, violència contra xiquets, que sols hem vist d’un costat cap a l’altre. I després ens volen donar lliçons... El pretenciós nom de primavera valenciana és el símptoma de que cal eixir ja d’una d’aquest llarg hivern de corrupció, misèria ètica i ruïna. H