El PPCV ens torna a deixar esta setmana dues imatges més per al seu particular esperpent: Rajoy fent-se selfies a València, a pocs metres d’on déu més de mig milió d’euros d’un congrés que no té pressa en pagar; i la de Bonig demanant-li llibertat al conseller d’Educació, Vicent Marzà, en una manifestació.

Per què no es van manifestar les associacions de les escoles concertades quan en el 2013 es van desconcertar 70 escoles al País Valencià? Perquè la batalla és una altra. Ningú s’hauria de sentir amenaçat en escoltar un conseller explicant que vetllarà per l’educació pública i que farà complir la legalitat als centres concertats.

Amb menys d’un any al capdavant de la Conselleria, Marzà ja ha demostrat que li sobra valentia i honradesa. Però ha sumat, també, una qualitat abandonada en la política valenciana: comptar amb un ambiciós projecte educatiu.

El projecte de Marzà ha vingut per a quedar-se i, per això, el boicotegen. Tot és por a perdre els privilegis que havien acumulat amb els anys de govern fosc del Partit Popular. La Conselleria, en actes com la Primavera Educativa, està reconeixent la capacitat i les ganes de fer dels docents per empoderar l’escola pública, potenciant i compartint els projectes educatius dels centres i dels ajuntaments.

Això no és llibertat per al Partit Popular; per al seu partit, la llibertat és pressionar i amenaçar els docents perquè siguen els figurants del seu primer acte de precampanya electoral. H

*Candidata de Compromís al Congrés dels diputats