La Diputació firma un acord amb l’UJI per a oferir programes culturals a Castelló

Martí destaca la importància de que ambdues institucions fixen unes «aliances estratègiques»

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, en la firma de l’acord amb el president, José Martí.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, en la firma de l’acord amb el president, José Martí. / MEDITERRÁNEO

R. D. M.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han signat un conveni a través del qual la institució provincial destinarà 130.000 euros a activitats culturals a la província de Castelló, així com l’extensió dels programes universitaris, la cooperació en accions educatives i acadèmiques i el desenvolupament d’accions juvenils i teatrals. En particular, les actuacions acordades es faran a través de l’Aula Mobilització del coneixement Enclau-UJI del Programa d’Extensió Universitària (PEU), la formació d’agents culturals del Seminari de Bones Pràctiques i el festival fotogràfic Imaginària.

Martí ha destacat la importància que ambdues institucions col·laboren i fixen «aliances estratègiques» per a treballar conjuntament en un procés de desenvolupament cultural del territori. «La Diputació renova aquest compromís amb l’UJI que farà possible la difusió, la valoració i la transferència del coneixement al servei de la cultura, de la qualitat de vida i del desenvolupament social», ha esmentat el president, que ha agraït a Alcón tota la labor que realitzen des de la universitat pública de Castelló. A més, ha valorat «l’afany per desenvolupar diferents programes de dinamització de serveis de la universitat, i vincular la universitat al territori».

Vertebració del territori

Alcón ha subratllat que el conveni «materialitza el compromís de la universitat i també de la Diputació per a fer de l’extensió universitària una eina essencial de vertebració del territori i convertir activitats culturals en agents de mobilització i dinamització social».

Alcón ha destacat que contribueixen «no sols a la projecció social i cultural de la universitat, sinó també a integrar el fet cultural com un dels eixos principals de desenvolupament local i estimular la formació i la creació cultural en tots els àmbits». De fet, la rectora de l’UJI ha recordat que l’acord inclou també la recerca.