La Diputació avança 18,8 milions a 61 ajuntaments de Castelló

La institució busca facilitar la liquidesa a les administracions durant l’inici del 2023

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, durant una reunió.

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, durant una reunió. / JAVIER VILAR

I.C.G.

La Diputació de Castelló ha transferit aquest mes de gener 18.800.254 euros a 61 municipis i entitats públiques de la província en concepte d’avançament de tresoreria per a ajudar-los a tindre liquiditat al començament de 2023. 

Així ho va assegurar el president, José Martí, qui es va referir a «la importància d’aprovar el pressupost de la institució dins del termini i en la forma escaient perquè es puga començar a executar amb el començament d’any».

Els avançaments de tresoreria són fons que la Diputació transfereix als ajuntaments que li deleguen la recaptació dels tributs de manera íntegra o parcial i que sol·liciten una bestreta a compte. «El que fem», explica el president, «és ingressar uns diners que s’aniran recaptant al llarg de l’any amb taxes i impostos municipals». Aquesta és la primera les quatre bestretes que es realitzaran en el primer quadrimestre de l’any, amb altres tres lliuraments previstos de 4.642.172 euros cadascun en els mesos de febrer, març i abril, fins a completar un total de 32.726.772 euros.

Al costat dels alcaldes

El diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, va afirmar que «amb aquesta mena de decisions queda de manifest la vocació de la Diputació de Castelló d’estar permanentment al costat de les alcaldesses i els alcaldes per tal que puguen realitzar la millor gestió possible i prestar a les seues veïnes i veïns més i millors serveis públics».

Agustí va afegir que «el suport als pobles forma part de l’ADN d’una institució com la nostra, com queda de manifest amb les transferències constants que realitzem a través del Fons de Cooperació Municipal, el Fons Antidespoblació, el Fons de Municipis Turístics o les inversions en obres públiques mitjançant el pla biennal Castelló Avança».

És oportú recordar que el pressupost de la Diputació de Castelló per a enguany ascendeix a una xifra rècord de 188,2 milions d’euros, que encara pot créixer als pròxims mesos amb la incorporació de romanents de tresoreria de la corporació provincial. La consignació inclou 34 milions d’euros per a destinar-los als municipis del territori responent a la voluntat de consolidar les elevades transferències de recursos als ajuntaments efectuades durant els últims exercicis.