L'UJI impulsa l'aprenentatge científic entre alumnat d'ESO

El programa Connecta amb la ciència arribarà a diferents municipis de la província

La Universitat Jaume I de Castelló ha représ el programa Connecta amb la Ciència

La Universitat Jaume I de Castelló ha représ el programa Connecta amb la Ciència / MEDITERRÁNEO

R.D.M.

Castelló

La Universitat Jaume I de Castelló reprèn el programa Connecta amb la Ciència en la Seu del Camp de Morvedre, que enguany se celebra novament al Casal Jove del Port de Sagunt. Al llarg d’aquestes setmanes, estudiantat de quart d’ESO de diferents centres educatius de la comarca participarà en una sèrie de tallers científics impartits pel personal investigador de l’UJI de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de la Facultat de Ciències de la Salut i, per primera vegada, per equips de competició d’estudiantat del programa UJILab Innovació.

Aquestes activitats també es duran a terme pròximament a la Seu dels Ports (Morella i Vilafranca), la Sede del Interior (Sogorb) i la Seu del Nord (Sant Mateu i Vinaròs), consolidant el programa com una iniciativa de referència en el foment de la ciència a tot el territori.

Contacte amb els investigadors

L’acte inaugural de les jornades al Port de Sagunt ha estat presentat pel regidor d'Educació, Raúl Palmero, i pel director de la Unitat de Divulgació Científica i Ciència Ciutadana de l'UJI, Lluís Martínez. El regidor ha destacat la importància de «donar suport a les carreres STEM» i ha animat l’alumnat a «perseguir els seus somnis i objectius per a convertir-se en futurs científics i científiques».

Per la seua banda, Lluís Martínez ha agraït al professorat la seua implicació en el programa i també ha convidat l’estudiantat «a gaudir d’aquesta oportunitat única per a establir contacte directe amb el personal investigador».

El programa Connecta amb la Ciència té com a objectiu promoure la cultura científica i fomentar el pensament crític entre els joves de tot el territori, amb especial èmfasi en l'estimulació de vocacions en les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). A més, funciona com un espai de comunicació entre el personal investigador i la ciutadania més jove, el que permet un intercanvi d'idees i solucions entre els participants.

Durant la jornada, l’estudiantat ha tingut l'oportunitat de descobrir aspectes científics com els nous materials arquitectònics, les tecnologies geoespacials, la creació de mans robòtiques o el funcionament del cotxe d'hidrogen.

Tracking Pixel Contents