Una de les més grans novetats de la fe cristiana és el manament de l´amor. Es tracta de secundar el camí de Jesús, a través d´un amor desinteressat i magnànim envers qualsevol persona; sense límit; d´estimar fins i tot l´enemic. Aquest manament adquireix un significat particular en el matrimoni i en la família, on es concreta a través de l´amor entre home i dona que fructifica en els fills.

Un camí de vida sempre en creixement, malgrat les fragilitats i dificultats, en companyia de Jesús, és a dir, deixant-se guiar per la seva forma d´actuar.

Mai no es parlarà prou del valor radical de la família en la construcció de tota persona humana i de la mateixa societat. Es comprèn l´interès de l´Església, experta en humanitat, per la família. El papa Benet XVI deia enguany al seu discurs anual al Cos Diplomàtic: "Deploro, una vegada més, els atacs preocupants contra la integritat de la família fonamentada en el matrimoni entre home i dona. Els responsables de la política, siguin de la orientació que siguin, han de defensar aquesta institució fonamental, cèl.lula bàsica de la societat. Què més es pot dir! Fins i tot la llibertat religiosa, exigència ineludible de la dignitat de cada home i pedra angular de l´edifici dels drets humans, està freqüentment amenaçada".

El diumenge dia 30 del passat desembre, dia de la Sagrada Família, va tenir lloc a Madrid un gest de gran abast que manifesta el valor fonamental de la família en la consciència d´una gran majoria. Van ser molts els qui van sortir al carrer per testimoniar que la família ha d´assumir el seu propi protagonisme en la salvaguarda dels seus drets. Tota una invitació a les famílies a desenvolupar allò que són i esforçar-se en el projecte de vida que les identifica: que la família es fonamenta en el matrimoni entre home i dona; promou el valor incondicional de la vida humana, des del principi a la fi; és a qui correspon la missió d´educar als seus fills, i ha de gaudir de llibertat per complir-la.